Треньорът на Исинбаева: Анулирането на рекордите в атлетиката е глупост

Евгений Трофимов, треньор на двукратната олимпийска шампионка и световна рекордьорка в овчарския скок Елена Исинбаева остро разкритикува идеята за преразглеждането на рекордите в леката атлетика.

„Не за първи път чувам такива разговори. Тази идея е глупост. Дали ще се стигне до там или не – трудно е да се каже. Ние не можем да повлияем на такова решение, но това е глупост, по друг начин не може да бъде наречено“ – заяви именитият специалист. 

В момента неговата възпитаничка Елена Исинбаева държи световния рекорд в дисциплината (5.06 м), олимпийския рекорд (5.05 м), рекордите на световните първенства (5.01 м), на европейските първенства (5.01 м) и ва световните първенства в зала (4.86 м). 

Реакцията на Трофимов е по повод предложението на президента на лекоатлетическата федерация на Великобритания Ед Уорнър за анулиране на световните рекорди. В негова подкрепа се изказа и президентът на европейската лекоатлетическа асоциация Свен Арне Хансен, който настоява за преразглеждане и на европейските рекорди. Президентът на ИААФ Себастиян Коу също е благосклонен към идеята.

Share Button