Елена Исинбаева разкри плановете си за 2016

Елена Исинбаева бе гост на Новогодишното тържество на ЦСКА (Москва) „Елхата на шампионите“, където пред журналисти обяви своите планове за новата 2016-а година.

Двукратната олимпийската шампионка коментира появата си на тържеството. Според нея такива прояви са особено важни за децата, които имат възможност да се докоснат до големите спортисти, да се потопят в магията на спорта и да повярват в чудесата.

Тази година 6000 деца от спортните училища бяха гости на традиционното тържество.

Атлетката сподели, че смята да празнува Новата година със семейството си във Волгоград и да отдели повече внимание на близките си, за което не й остава достатъчно време през годината. Своите желания и очаквания тя ще си намисли под камбанния звън на часовника в полунощ, отбелязващ идването на Новата година, което е традиция в Русия.

На въпроса кога ще се появи в сектора за овчарски скок, Исинбаева обяви конкретна дата – 6 февруари, когато ще участва в турнира за Купата на губернатора във Волгоград. Седмица по-късно – на 14 февруари, ще скача и на традиционния турнир „Московска зима“. На 21-22 февруари е шампионатът на Русия, в който тя също ще стартира.

Именитата спортистка призова и за подкрепа на руските атлети на олимпийските игри в Рио`2016. Исинбаева неведнъж е заявявала своята увереност, че в крайна сметка „Сборная“ ще бъде допусната до участие в бразилската столица, както и твърдата си позиция, че „чистите“ спортисти не трябва да страдат заради тези, които нарушават правилата. Припомняме, че руските атлети в момента са лишени от участие в международни състезания заради поредица от допинг скандали.

„Желая на всички крепко здраве, щастие, благополучие, постигане на поставените цели, верни и надеждни приятели, сбъдване на всички надежди и мечти!“ – е новогодишното пожелание на Елена Исинбаева.

Share Button