Красавицата Шпанович е най-добрата спортистка на Сърбия за 2015 г.

Европейската шампионка в скока на дължина в зала и бронзова медалистка от световното в Пекин – Ивана Шпанович бе избрана за Спортистка №1 на Сърбия за годината на церемония в Белград на 17 декември.

Шпанович стартира 2015-а с европейското злато в зала и с национален рекорд от 6.98 м.  25-годишната атлетка родена в град Зренянин продължи със силнте резултати и през лятото, когато спечели бронзов медал на световното в Пекин, преодолявайки за първи път в кариерата си границата от 7 метра – 7.01, отново рекорд на Сърбия. Месец по-късно Шпанович направи нова поправка на националния рекорд, след като скочи 7.02 м Диамантената лига в Цюрих. 

При мъжете спортист на Сърбия за 2015 г. очаквано стана тенисистът Новак Джокович, който е начело на световната ранглиста на професионалната тенис асоциация.

1278239_G08_W01

Основната цел на красивата Шпанович през лятото на 2016 г. е медал от олимпийските игри в Рио де Жанейро. 

Ще тренирам упорито, ще бъда много всеотдайна и ще дам всичко от себе си, за да бъда в най-добрата форма и да се боря за място на подиума в Рио. Сърбия не е печелила отличие в атлетиката на олимпийски игри от много време, така че се надявам да донеса медал на страната си„, сподели Шпанович.  

През ноември Шпанович бе избрана и за най-добра атлетка на АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации).

 

 

 

Share Button