Добромир Карамаринов: Габриела направи изключителен сезон

Президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов коментира избирането на Габриела Петрова за Спортист на България за 2015 година:

„Искам да поздравя Габриела и нейния треньор Атанас Атанасов за най-голямото признание което получи през тази година. Благодаря на журналистите за избора на спортист №1 на България, защото Габриела направи наистина изключителен сезон. Нямам предвид само сребърния медал от европейското първенство в зала в Прага и четвъртото място на световния шампионат на открито в Пекин, а визирам резултатите й през цялата година, победата на Европейския отборен шампионат в Стара Загора и най-вече начина по който тя провеждаше всички състезания. Нейното невероятно желание за победа, съчетано с безспорен талант, доказано трудолюбие и работата й с един от най-добрите специалисти в света в скоковете Атанас Атанасов за мен са гаранция, че най-доброто в кариерата на Габриела тепърва предстои. Поздравявам и Ивет за престижното място в десетката. Самия факт, че имаше двама представители на нашия спорт в класацията говори много“.

Габриела Петрова и Ивет Лалова-Колио бяха избра съответно на първо и второ място в анкетата на списание „Атлетика“ за атлет на България за 2015 г.

KORICA_102-755x1024

Share Button