Атлет номер 1 на списание „Атлетика“ e начело на спортистите във Враца

Националният рекордьор на гюле Георги Иванов бе награден като спортист номер едно на Враца на 17 декември.

Иванов стана първия български атлет покрил норматива за олимпийските игри в Рио де Жанейро и тласна гюлето няколко пъти над 20 метра. Георги регистрира през годината 9-о място на европейското първенство в зала, сребърен и бронзов медали от балканските шампионати, второ място на европейското отборно първенство – втора лига и в края на сезона завоюва бронзов медал от световните военни игри. На церемонията бе отличен и наставникът на Георги – Борис Воденичаров.

На второ място от община Враца определиха друг лекоатлет – шампиона на троен скок за юноши – Пламен Петков – син на европейския шампион на скок дължина от 1994 г. Ивайло Младенов.

Третото място бе за борецът Иван Дамянов. В категория „Отбор на годината“ на начеело е дамският отбор по водна топка „Ботев 2000“, който има титла на държавното първенство и притежава купата на България.

В богатата си спортна кариера Георги има две световни титли за юноши през 2001 и 2004 г. и две четвърти места от европейски шампионати за младежи до 23 години.  Най-успешните години на Иванов при мъжете бяха 2013 г., когато стана осми на световното първенство на открито и 2014 г., когато се класира пети на световното първенство в зала и подобри националните рекорди в зала и на открито.

Георги Иванов е избиран три пъти за атлет на България в анкетата на списание „Атлетика“  през 2004, 2013 и 2014 г.

„Благодаря на треньора си, който през 90% от времето е с мен и на всеотдайния ни президент на клуба Георги Павлов. С удоволствие представлявам Враца в международни и национални състезания“ – заяви Георги след награждаването.

ТОП 10 НА ВРАЦА ЗА 2015 ГОДИНА:

1.Георги Иванов – лека атлетика;

2.Пламен Петков – лека атлетика;

3.Иван Дамянов – борба;

4.Димитър Правчански – лека атлетика;

5.Мартин Иванов – борба;

6.Иван Петров – лека атлетика;

7.Ирена Георгиева – борба;

8.Кристиян Илиев – борба;

9.Васил Василев – шахмат;

10.Дамян Петров – автомоделизъм

Share Button