„Юниверсал“ избра за атлет на годината Христос Коцитас

Софийският спортен клуб „Юниверсал“ избра за атлет на годината гръцкия национал Христос Коцитас.

19-годишният Коцитас (No 3057 на снимката)  е студент по медицина в София в първи курс и спечели титлата на България на 800 м през 2015 година. Той участва и на европейското първенство за юноши старша възраст в Ескилстюна, Швеция с гръцката щафета 4х400 м.

На второ място в класацията на клуба е Алекс Василев, който взе бронзов медал на шампионата по кроскънтри за младежи до 23 години. Третото място, според ръководството на клуба, е за бегачът на дълги разстояния Александър Василев. Той се класира най-добре от всички български участници на Берлинския маратон и спечели няколко любителски планински и шосейни бягания в България.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Импровизираната церемония по награждането на атлетите се състоя на 13 декември (неделя) на националния стадион „Васил Левски“, а след това всички участници в церемонията направиха тренировка и снимка за традиционния календар на клуба.

Спортен клуб „Юниверсал“ е организатор на най-големия турнир за деца, юноши и девойки в България – мемориал „Цветанка Христова“, както и на първия атлетически турнир в памет на спортния журналист Григор Христов, който ще се проведе през 2016 г.

Клубът управлява и един от най-модерните фитнес центрове в страната – „Джей Кей фитнес енд уелнес комплекс“ в столичния квартал „Бокар“.

6-те най-добри атлети на клуба за 2015 г.

  1. Христос Коцитас – 400/800 м
  2. Алекс Василев – 800 м
  3. Александър Василев – бягания на дълги разстояния и планински бягания
  4. Надежда Костова – многобой
  5. Ива Петрова – бягания на дълги разстояния
  6. Ивелина Маджарова – бягания на средни и дълги разстояния
Share Button