Радослава Мавродиева е спортист №1 на община Сливен

Най-добрата българска състезателка в тласкането на гюле – Радослава Мавродиева получи приза Спортист № 1 на община Сливен за 2015 година.

Мавродиева е носителка на бронзов медал от европейското първенство по лека атлетика за жени в Прага и  стана два пъти вицешампионка на балканските първенства в зала и на открито. На европейското отбпрно първенство Мавродиева също донесе второ място за българския тим.  Състезателката на армейски спортен клуб по лека атлетика „Сливен“ покри и норматив за олимпийските игри през 2016 година в Рио де Жанейро, Бразилия. Радослава се класира и четвърта в анкета за атлет на България за 2015 г. на списание „Атлетика“ след Габриела Петрова, Ивет Лалова-Колио и Митко Ценов.

1467e544146dc78ef4851805a8a1f5bc_XL

Тази година за спортист на община Сливен бяха номинирани 34 спортисти от 13 спортни клуба. Спортист №2 е Божидар Андреев, състезател по вдигане на тежести при Спортен клуб по вдигане на тежести „Сливен“. Той е златен медалист от Европейското първенство по вдигане на тежести до 20 години – категория 77 килограма. На трето място е Бетина Темелкова – състезателка по джудо при Спортна академия „Ставен“. Тя е сребърна медалистка от Европейското първенство по джудо за девойки старша възраст до 21 години – категория 52 килограма.

За най-добър треньор на община Сливен за 2015 година бе определена Валентина Желязкова, личен наставник на Радослава Мавродиева. За най-добър от колективните спортове на общината бе определен отборът по баскетбол – девойки старша възраст при баскетболен клуб „ТОНИ-7“, класирал се за финалната фаза на републиканско първенство по баскетбол.

Източник: sliveninfo.com

Повече за Радослава Мавродиева прочете тук

Share Button