Елена Исинбаева спечели наградата „Вяра и Вярност“

Двукратната олимпийската шампионка получи престижното отличие за тази година на бляскава церемония в Кремъл.

Мотивите за избора на Елена Исинбаева: „за безкомпромисна гражданска позиция, за олицетворение на женствеността в спорта и за вярност на принципите на честната игра.“

Самото награждаване се проведе в Кремълския дворец в Москва. Шампионката бе видимо развълнувана, като обясни, че е свикнала да получава спортни награди, а това е признание за цялата й обществена дейност.

Както е известно, преди 2 години Исинбаева създаде благотворителен фонд, чрез който помага на деца, изпаднали в нужда. Но по нейно собствено признание, тя се занимава с благотворителност вече повече от 8 години.

Международната премия „Вяра и Вярност“ на фонда на Андрей Първозванни е една от най-престижните в Русия. Нейни лауреати са известни хора, които с целия си живот доказват, че служат на отечеството. Тази година церемонията се проведе за XXIII път. Сред досегашните лауреати са сегашният патриарх на Русия Кирил I, предишният патриарх Алексий II, президентът на Русия Владимир Путин, редица изтъкнати поети, писатели, художници, артисти.

 

Share Button