ИААФ поздрави феновете на атлетиката за края на годината

ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации) честити коледните и новогодишните празници на феновете на атлетиката на официалния си интернет сайт www.iaaf.org

В поздрава до всички близки до атлетиката ИААФ съобщава, че офисите на организацията в Монако ще бъдат затворени от 19 декември 2015 г. до 4 януари 2016 г., но сайтът www.iaaf.org ще работи непрекъснато. В този период в сайта ще се публикуват новини и годишните обзори по групи дисциплини.

От ИААФ напомнят, че през 2016 г. ще се проведат 4 големи атлетически събития от световните атлетически серии – световното първенство в зала (Портланд, САЩ), световно първенство за юноши и девойки, световно първенство по полумаратон (Кардиф, Великобритания) и световна купа по спортно ходене, както и най-голямото спортно събитие в света – олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Междувременно етичната комисия на ИААФ работи по скандала с бившия президент на организацията Ламин Диак и няколко от служителите и членовете на съвета на ИААФ, които бяха обвинени в корупция и прикриване на положителни допинг проби. Вследствие на това разследване членството на руската атлетическа федерация беше замразено, а участието на руски атлети в международни състезания е забранено до изясняване на случая.

Share Button