Габриела и Ивет са в Десетката за „Спортист на годината“

Габриела Петрова и Ивет Лалова-Колио са избрани в десетката за най-добрите спортисти на България. Двете атлетки заеха първо и второ място в традиционната анкета на списание „Атлетика“ за атлет на България за 2015 г.

Победителите в ежегодната анкета на Нове АД Холдинг за спортист, отбор и спортист с увреждания на годината ще станат ясни на 22 декември 2015 г. Официалната церемония по връчването на най-престижните награди в българския спорт и тази година ще се проведе в Зала 3 на НДК от 18:30 ч. под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и ще бъде излъчена на живо в ефира на БНТ и Дарик радио .

В 58-та анкета „Спортист на годината“ своя вот дадоха 158 действащи спортни журналисти от общо 59 електронни и печатни медии. Според гласуването им, в челната десетка в класацията „Спортист на годината“ 2015 се нареждат (по азбучен ред):
Антоанета Бонева, спортна стрелба
Боян Петров, алпинизъм
Владимир Николов, волейбол

Габриела Петрова, лека атлетика
Габриела и Стефани Стоеви, бадминтон
Григор Димитров, тенис на корт
Даниел Асенов, бокс
Ивет Лалова, лека атлетика
Станилия Стаменова, кану-каяк
Тайбе Юсеин, борба

Първото място при отборите ще бъде определено между националния ансамбъл по художествена гимнастика и мъжкия национален отбор по волейбол.

В категорията „Спортист с увреждания“ 2015 първите петима са (по азбучен ред):
Гергана Баръмова, бадминтон

Даниела Тодорова, лека атлетика

Елена Узунова, лека атлетика
Ружди Ружди, лека атлетика
Стела Енева, лека атлетика

На церемонията ще бъде връчена и традиционната награда на в. „Труд“ за „Треньор на годината“. Според 32-та анкета на изданието, петимата финалисти в класацията „Треньор на годината“ са (по азбучен ред):
Ина Ананиева, художествена гимнастика 

Николай Бухалов, кану-каяк 

Пламен Константинов, волейбол

Серафим Бързаков, борба

Станимир Стоилов, футбол

Mомичета от ансамбъла по художествена гимнастика ще направят своя дебют като водещи. Техен „кавалер” ще бъде известният български актьор Захари Бахаров.
   
Събитието се реализира благодарение на генералния ни спонсор – българският букмейкър Еврофутбол, който по традиция в рамките на церемонията ще връчи наградата „Спортен талант на годнината“, както и със съдействието на най-големия телекомуникационен оператор – Мтел.

 

Share Button