„Атлетик–90” – Луковит чества 25 години от създаването си

 Първият атлетически клуб регистриран след политическите промени в България през 1989 г. „Атлетик 90“ – Луковит отпразнува 25-годишният си юбилей на 4 декември 2015 г.

Тържеството се състоя в ресторант „Амигос” в Луковит, а гости на събитието бяха президентът на БФЛА и АБАФ, и вицепрезидент на Европейската атлетика – Добромир Карамаринов и спортният директор на БФЛА г-н Диян Драшков, както и заместник-кметът на Община Луковит- г-н Цветелин Цоков, президентът на „Атлетик-90”- г-н  Владимир Даскалов, доктора на националния отбор по лека атлетика Ангел Лозанов и членовете на управителния съвет на клуба. 

Водещият треньор в клуба Атанас Иванов направи ретроспекция на успехите на атлетите от „Атлетик 90“ за изминалите 25 години и отчете резултатите през 2015 г.със следната равносметка: седем златни, десет сребърни и три бронзови медали. Към успехите на клуба бяха подчертани националните рекорди на 2000м с пр. и на 3000 м с пр. при девойките младша възраст,  както и осмо място на световната купа по планинско на Наталия Иванова.

DSC06345

Добромир Карамаринов награди от името на БФЛА кмета на Община Луковит Иван Грънчаров, президента на клуба Владимир Даскалов, бившия президент на клуба Данаил Динков и треньора Атанас Иванов.

Президентът на клуба Владимир Даскалов също награди всички доринесли за развитието на клуб „Атлетик 90“ – Луковит и леката аткетика в града.  Бяха определени и наградени 10-те атлети за  2015 г., като за атлет номер едно беше обявена Наталия Иванова – шампионка при девойки младша възраст , която се класира на осмо място на Световна купа по планинско бягане и постави два национални рекорда на 2000м с пр. и 3000 м с пр. при девойки младша възраст.

Share Button