Шабан Мустафа отново спечели вота на Atletikabg.com

Бегачът на дълги разстояния Шабан Мустафа събра най-много гласове за любим атлет на сайта Atletikabg.com за 2015 година.

От номинираните 29 атлети, които са включени в анкетата за Атлет на България, Мустафа взе почти половината вот от 7000 гласували фенове на българската атлетика.

KORICA_101

Най-бързата българка Ивет Лалова-Колио е на второ място с над 2000 гласа, а вицешампионка на Европа на троен скок Габриела Петрова оформи крайната тройка с 643 гласа.

Първите десет от гласуването на Atletikabg.com ще получат и точки за генерално класиране в анкетата за атлет на България, която се провежда сред журналисти отразяващи атлетиката, експерти и членове на редколегията на списание „Атлетика“.

DSC00250-Copy-1024x657

Гласуването за любимец на читaтелите на Atletikabg.com се провежда за втора поредна година, а Шабан печели отново. Повечето гласове за Мустафа традиционно са от чужбина. През 2015 г. той отново се представи великолепно на няколко планински маратона и шосейни пробези в Европа и Азия. Мустафа зае и четвърто място на световно първенство по планинско бягане – дълга дистанция, а в последнито си тридневно състезание в Алпите завърши трети със счупена ръка.  Шабан работи като ръководител на спорта в община Сунгурларе и е организатор на кроскънтри състезанието „Сунгурларска долина“. 

Очаквайте скоро крайното класиране за атлет на България за 2015 г., което ще се публикува отново на Atletikabg.com

Share Button