Димчо Мицов и Християна Брайкова са националните студентски шампиони на кроскънтри

Студентите от Югозападния университет в Благоевград Димчо Мицов и Християна Брайкова спечелиха националния студентски шампионат по кроскънтри, който се проведе на 22 ноември в Борисовата градина в София.

Мицов преодоля 6 км за 19:36 и надделя над Явор Ганев (Софийски университет) – 19:41 и Алекс Василев (Национална спортна академия) 19:47. Брайкова победи с финален спринт Ивета Мицова със 7:10 срещу 7:11  на дистанция 2 км. Трета финишира Лилиана Гоцева със 7:14, като и трите медалистки представляват Югозападния университет.

2

 

Състезанието се проведе на обиколка 2 км със старт-финал кортовете на „Академик“, а времето бе слънчево, но много ветровито.

Двамата шампиони имат изяви и в националния отбор на България. Димчо Мицов е осми на европейско първенство за юноши на 10 000 м и участник в световни първенства по кроскънтри и полумаратон. Християна Брайкова бе една от най-добрите ни девойки в планинските бягания предишните години.

Сред учасниците бяха и националния шампион на 100 м за юноши – Петър Пеев, който е студент в университета по архитектура, строителство и геодезия и шампионката на България на 400 м с препятствия – ива Димова (НСА).

Състезанието се организира от Асоциацията за университетски спорт „Академик“.

Снимки: Григор Гутев

Share Button