Европейската атлетика награди Пламен Вълков

Пресаташето на Българска федерация лека атлетика Пламен Вълков получи почетна плакета и значка за приноса си към популяризиране на леката атлетика в Европа. Вълков бе награден на 4 ноември в Плевен ден преди общото събрание на БФЛА от вицепрезидента на Европейската атлетика Добромир Карамаринов.

Пламен Вълков отговаря за публичните изяви на БФЛА от 2007 година. Бивш атлет в спринтовите бягания той започва работа като спортен журналист във вестник вестник „Стандарт“ от 1994 г. и вече над 20 години е член на спортната редакция на вестника като отразява много от олимпийските спортове. Повече от 10 години Пламен Вълков е пресаташе и на Българска федерация ски.

Присъствал е лично на стотици атлетически състезания сред които седем световни първенства на открито, олимпийските игри в Лондон през 2012 г. десетки европейски и балкански първенства в зала и на открито.

Европейската атлетика оцени работа на Вълков като ръководител на медийните операции и пресцентровете на последните големи домакинства на ЕА в България – Европейско първенство по планинско бягане – Сапарева баня 2010 г., Европейска купа по зимни хвърляния – София 2011 г., Европейска купа на 10 000 м – Правец 2013, Европейско първенство по планинско бягане – Боровец 2013 г., Европейско първенство по кроскънтри – Самоков 2014 г. и Европейско отборно първенство – втора лига – Стара Загора 2015 г.

Share Button