ЕА насочи внимание към клубовете и младежката атлетика

Европейската атлетическа асоциация (ЕА) организира международна конференция по проблемите на клубовете по лека атлетика в Европа и развитието на детската и младежката атлетика на континента. Конференцията, която се състоя между 6 и 8 ноември във Франкфурт, Германия, събра над 140 участници от 46 атлетически федерации – членове на ЕА.

На конференцията бяха представени най-добрите европейски практики в различните атлетически федерации, като участниците бяха разделени на няколко малки групи, които работеха по две основни теми – „Структура на европейските атлетически клубове“ и „Младежката атлетика в Европа“.

12122889_10207066630575983_3953391722638016_n

В края на конференцията участниците направиха декларация, с която подкрепят усилията на Европейската атлетика за популяризирането на атлетиката в спортни клубове на континента и разширяването на програмите на младежката и детската лека атлетика.

Българска федерация лека атлетика беше представена на конференцията от Велина Цекова и Румен Рангелов, които се включиха в дискусиите за структурата на европейските атлетически клубове и Антон Бонов, който участва в групите с тема за младежката и детката атлетика в Европа.

Конфереренцията беше закрита от президента на Европейската атлетическа асоциация – Свен Арне Хансен, а на следващия ден (9 ноември) имаше заседание на борда на ЕА с участието на първия вицепрезидент на организацията и президент на БФЛА и АБАФ – Добромир Карамаринов.

Share Button