София и Добрич приемат националните шампионати на писта

Националните шампионати за всички възрастови групи на писта ще се проведат в зала „Добротица“ в Добрич през зимата и на националния стадион „Васил Левски“ в София през лятото на 2016 година.

Добрич ще бъде домакин за пета поредна година на състезанията под покрив. Над 1000 атлети традиционно участват на състезанията в зала, които през зимата на 2016 г. ще бъдат между 16 и 20 февруари.

Националните шампионати на открито на писта са в столицата на 4-5 юни (юноши и девойки младша възраст),  на 15-16 юни (мъже и жени/момичета и момчета под 16 години) и на 18 и 19 юни (юноши и девойки старша възраст).

Балчик ще домакинства шампионата по зимни хвърляния (27-28 февруари).

В Луковит ще се излъчат шампионите на България по кроскънтри на 5 март, а Русе  отново приема шампионата на 10 000 м на писта на 14 май.

Националните шампионати по полумаратон и маратон ще бъдат в рамките на двата най-големи маратона в България – Плевенския (22 май) и Софийския (9 октомври).

Сапарева баня ще бъде арена на националния шампионат по планинско бягане за юноши и деевойки старша възраст и мъже и жени на 4 август. Състезанието ще бъде квалификация за световното първенство, което ще се проведе в същия град на 4 септември.

Смолян ще домакинства национален шампионат по планинско бягане за юноши и девойки младша възраст, и момичета и момчета под 16 години на 21 май.

Вакантно остава първенство по спортно ходене, което все още няма домакин.

Вижте пълния календар на БФЛА за 2016 г. на www.bfla.org

Share Button