Емилия Драгиева и Валентина Желязкова получиха признание от Европа

Европейската атлетическа асоциация (ЕА) награди Емилия Драгиева, член на УС на СКЛА „Берое“ за изключителен принос в развитието на леката атлетика в България и на Стария континент на тържествена вечер на 4 ноември в Плевен.

Призът бе връчен на Драгиева от първия вицепрезидент на ЕА и председател на БФЛА Добромир Карамаринов. за първи път български деятел в леката атлетика получи такова признание от Европейската атлетика.

„Този приз е не само за мен, а за целия екип в който влизат Министерството на спорта, БФЛА, Община Стара Загора в лицето на кмета Живко Тодоров и СКЛА „Берое„, коментира Драгиева. – През последните 4 години ние работихме задружно, за развитието на леката атлетикаОт 2011-а година стадион „Берое“ в Стара Загора бе изцяло реновиран за нуждите на леката атлетика. Възстановена и отоплена бе лекоатлетическата писта. През 2013-а година Стара Загоре бе домакин на Балканския шампионат на открито. От 2014 бе възстановен турнирът „Самарско знаме„. През 2015-а на ст.“Берое“ се проведе и европейския отборен шампионат – II лига.“

От европейската централа управляваща атлетиката на Стария континент наградиха и Валентина Желязкова с приза за „Жена треньор“. Под нейно ръководство Радослава Мавродиева спечели бронзовия медал на гюле на Евро 2015 в зала в Прага, а по-късно покри и норматив за олимпиадата в Рио 2016.

Наградите на Драгиева и Желязкова връчи Добромир Карамаринов, който е първи вицепрезидент на Европейската атлетика.  

Share Button