Добромир Карамаринов бе преизбран за президент на БФЛА

 Общото събрание на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) събра представители на 74 клуба на 5 ноември в хотел „Балкан“ в Плевен.

Делегатите гласуваха нов 5-годишен мандат на настоящият управителен съвет в състав Добромир Карамаринов (президент), Асен Христов (вицепрезидент), Руен Панчев (вицепрезидент), Румен Йонков и Златин Йонков.

Карамаринов, който е и вицепрезидент на Европейската атлетика и президент на Асоциацията на балканските атлетически федерации, бе преизбран за президент на федерацията за четвърти мандат. На събранието бе отчетен периода от предишното общо събрание (юли 2014 до октомври 2015 г.), като бе обобщено, че БФЛА е във финансова стабилност без да има дългове. В последните 3 години има нарастване на бройката на клубовете членове на БФЛА, както и на картотекираните състезатели.

Бяха подчертани и значителните международни успехи – медалите и призовите класирания на Габриела Петрова, Радослава Мавродиева, Ивет Лалова, Митко Ценов, Георги Цонов, Денис Димитров, Милица Мирчева и Лиляна Георгиева. 

Изключително съм доволен от активността на участниците в събранието, коментира след избора Карамаринов. – Горд съм, че за пореден път ми бе оказано доверие да ръководя БФЛА. Ще работя както и досега за просперитета на нашия спорт„.

 

Share Button