БФЛА награди деятели и политици

Ръководството на БФЛА награди заслужили деятели на леката атлетика по повод навършени кръгли годишнини на 4 ноември на церемония в хотел „Балкан“.

Президентът на федерацията Добромир Карамаринов връчи плакети за заслуги към олимпийски спорт №1 на:

Альоша Велков (60 г.) – треньор на европейския шампион в скока на дължина от 1994 г. Ивайло Младенов и президент на атлетически клуб „Враца“.

Атанас Иванов (60 г.) – треньор на много от най-добрите ни бегачи в бяганията на средни и дълги разстояния и планинските бягания, както и организатор на традиционния крос „Луковитски моми“ и турнира „Веселин Даскалов“ в гр. Луковит. Мениджър в най-стария атлетически клуб след промените през 1989 г. – „Атлетик 90“ – Луковит. 

Доцент Юлиан Карабиберов (60 г.) – председател на СК „Юниверсал“, един от организаторите на най-големия турнир за деца, юноши и девойки  „Цветанка Христова“, предподавател в катедра „Лека атлетика“ към НСА и един от дългогодишните спонсори на БФЛА. 

Йордан Цанков (60 г.) – дългогодишен треньор и председател на атлетиката в СК „Левски“.

Костадин Чифлиджанов (60 г.) – треньор на много национални състезатели в бяганията на средни и дълги разстояния в СК „Рилски атлет“ – Самоков, инициатор и главен организатор на европейското първенство по кроскънтри в Самоков през 2014 г, както и на други шосейни и кросови бягания в района на Самоков. 

Йордан Янев (60 г.) – финалист на скок дължина от олимпийските игри в Москва през 1980 г., председател на АК „Джордан“ и треньор на много национални състезатели във всички дисциплини, сред които и най-добрият млад атлет на България за 2014 г. Иво Балабанов (3000 м стипълчейз). 

Димитър Паргов (70 г.) – дългогодишен деятел на леката атлетика в Плевен и председател на АК „Спартак Плевен“. 

На снимката долу: 

Митко Динев (70 г.) – треньор в бяганията на средни и дълги разстояния в клуб „Стогос“ – Нова Загора

и Александър Генчев (75) – треньор и дългогодишен деятел на атлетиката в атлетически клуб „Локомотив 1926“ – Горна Оряховица. 

DSC02807

Карамаринов връчи и почетни плакети на Ралица Добрева (областен управител на Плевен), Георг Спартански (кмет на Плевен), Владислав Николов (депутат от Плевен) и Вилма Великова (директор на спортното училище в Плевен).

Pleven2

Share Button