Кармелита Джетър тренира звезда от НБА (видео)

Световната шампионка на 100 м от Дегу-2011 Кармелита Джетър влезе в ролята на треньор за поредния епизод от шоуто „Кросоувър”, в което звездата от НБА Блейк Грифин пробва различни спортове.

208-сантиметровият Грифин играе на позиция 4 (тежко крило) за „Лос Анжелис Клипърс”. Той бе избран под №1 в драфта на лигата през 2009-а, но пропусна първия сезон защото в контрола счупи капачката на лявото коляно. През 2011-а Блейк спечели наградата  „Новобранец на годината”, а за 5 сезона в НБА има 5 участия в „Мача на звездите”, общо 375 мача в редовните сезони    (средно по 21.5 точки, 9.7 борби и 4 асистенции) и 44 в плейофите (21.6-8.7-4.0).

В първия епизод на шоуто Грифин пробва хандбал, а във втория се насочи към Царицата на спортовете и по-специално спринта. Джетър, висока 163 см, обучаваше Блейк в техниката на спринта и в експлозивния старт. Тя предизвика баскетболиста да покаже аеробната си сила, силата на своя спринт, обикновената техника на бягане и мускулна памет. „Вдигай колената. Движи ръцете от бузите до джоба. Стой високо, стой високо. Трябва да го правиш защото в момента, в който се наведеш напред вече губиш баланс”, дава указания Джетър.

„Получих всичко, което исках от тази сесия. Категорично усетих разликата използвайки техниката, която Кармелита ми показа”, сподели Грифин. Накрая Кармелита се усъмни дали той не е бил атлет като ученик. Видео от шоуто може да видите на

http://www.redbull.com/us/en/stories/1331753723576/blake-griffin-the-crossover-track
 

Share Button