Карамаринов награди най-добрия млад атлет на Европа

Първият вицепрезидент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов награди най-добрия млад атлет на Европа за 2015-а година Конрад Буковиечки. Европейската атлетическата гала се състоя в Лозана, Швейцария на 17 октомври (събота).

Полякът заслужи приза Изгряваща звезда за световния рекорд за юноши в тласкането на гюле в зала и евротитлата в същата дисциплина при юношите.DKL03

При жените Изгряваща звезда за 2015-а е Ноеми Збьорен (Швейц) – европейска шампионка на 100 м с пр. за девойки под 23 г. Тя получи отличието си от президента на швейцарската федерация по лека атлетика Кристоф Зайлер. Световните шампиони от Пекин 2015 Дафне Схипърс (Хол – 200 м) и Грег Ръдърфорд (Вбр – скок на дължина) пък бяха избрани за най-добри Атлет и Атлетка на Европа за 2015-а година. Те получиха най-много гласове от вота в социалните мрежи в който участваха фенове, журналисти, атлетически специалинси, федерациите членки на Европейската атлетика и борда на ЕА. В гласуването тази година са се включили над 80 000 души. Схипърс получи статуетката си от президента на ЕА Свен Арне Хансен, а Ръдърфорд лично от Себастиан Коу.

Подробности за награждаването тук

Share Button