Гладис Чесире с най-силен резултат в света за сезона

Гладис Чесире спечели състезание на 10 км в Берлин с най-силен резултат в света за сезона – 30:41 мин.

Кенийката грабна победата при жените в „Acics Grand 10 Berlin“. Освен че е върхово постижение за тази година, 30:41 мин е и девети резултат за всички времена на шосе.

Другите две атлетки, които намериха място сред призьорите, също постигнаха отлични времена. Елайс Навоуне от Кения завърши втора с 31:02 мин, а Сутума Асефа Кебеде от Етиопия е трета с 31:11 мин.

При мъжете убедителна победа спечели световният шампион за младежи Джошуа Чептегей с 27:50 мин. Изключително оспорвана бе битката за другите две призови места, където Филемон Чебой от Кения и Абайнех Тсегай от Етиопия завършиха с равен резултат 28:05 мин, но съдиите определиха второто място за кениеца. Четвърти само на две секунди е един от най-силните германци в последните години – Арне Габиус с 28:07 мин. Дебют в състезания на шосе направи известният бегач на 3000 м с пр. Пол Кипсиле Коеч от Кения – бронзов медалист от олимпийските игри в Атина`2004 и четвърти от световното в Берлин`2009. Сега той завърши на 6-о място с 28:25 мин.

Пълните резултати от състезанието, което се проведе преди няколко дни, може да намерите тук

.

Share Button