Габриела Петрова награди деца в Луковит

Вицешампионката на Европа и четвъртата в света на троен скок от първенството в Пекин Габриела Петрова награди най-малките момичета, които участваха на кроскънтри състезанието „Луковитски моми“ на 17 октомври.

Петрова и треньорът й Атанас Атанасов бяха специални гости на традиционното спортно събитие в Луковит. Двамата изгледаха всички стартове, а Габи не отказа снимка на никой от феновете си и най-вече на най-малките атлети. В края на проявата, събрала стотици атлети, Петрова и Атанасов участваха в церемониите по награждаването заедно с една от най-добрите български бегачки за всички времена – Даниела Йорданова, която е многократна участничка на състезанието в Луковит.

Daniela Lukovit

Най-добрите бегачи получиха лични поздравления и от кмета на община Луковит Иван Грънчаров, президента на местния клуб Владимир Даскалов и главния треньор в клуба и организатор на проявата Атанас Иванов.  

На тържество вечерта преди състезанието (16 октомври) Атанас Иванов бе почетен от много настоящи и бивши атлети, деятели и жители на града по повод 60-годишен юбилей, който бе по-рано през тази година.

Иванов е двигателят на „Атлетик 90“, а всяка година клубът има национални състезатели в бяганията на средни и дълги разстояния и организира турнир на писта през пролетта – мемориал „Веселин Даскалов“ и кроскънтри състезанието „Луковитски моми“ през есента.  

Кой победи на „Луковитски моми“ през тази година вижте тук

Share Button