Бромел стана професионалист, подписа с „Ню Баланс”

Трейвон Бромел, световният рекордьор на 100 м за юноши и 3-ти при мъжете на първенството на планетата в Пекин, реши да стане професионалист и се отказа от спортната си стипендия в университета „Бейлър”.

20-годишният спринтьор подписа договор с „Ню Баланс” – спортна марка, която не се асоциира с атлетиката. Бромел бе втори на 100 м и трети на 200 м на колежанското първенство на САЩ тази година. Той ще продължи да тренира при Майк Форд на базата на университета Бейлър в Уеко (Тексас), но ще може изцяло да се концентрира върху подготовката си за олимпийските игри в Рио де Жанейро.

„Ще продължа следването си, но основната ми цел ще е място в олимпийския отбор. Ще бъде невероятно да бягам на подобно равнище. Спечелването на медал ще е бонус”, сподели Трейвон.

„Ние създаваме иновативни продукти за най-бързите спортисти в света и с нетърпение очакваме да работим с Трейвон, който е бъдещето на американския и световен спринт. В допълнение към постиженията му на пистата, той има желание да бъде активен в общността и това го прави перфектен за нашата марка”, заяви Том Карлео, вицепрезидент на „Ню Баланс”.

Share Button