Парламентът награди трима млади спортисти и техните треньори

На 7 октомври 2015 г. тримата атлети Веселин Живков, Мартин Живков и Неда Ненова от клуб Академик-София и техните треньори Моника Гачевска и Христо Стоянов бяха поканени в Парламента.

Заместник-председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в НС и кандидат за кмет на София проф. Вили Лилков официално награди младите спортисти и техните треньори с плакети за достойно представяне на България в Европейските детски лекоатлетически игри в Бърно през септември. Церемонията се състоя в една от залите на Народното събрание в присъствието на Тодор Стефанов, кандидат за общински съветник в София. В непринуден разговор бяха дискутирани проблемите, пред които е поставен българският спорт. Г-н Лилков пожела на младите български атлети още много успехи в леката атлетика, но наред с тях – и в учението. Децата и техните родители бяха разведени из кулоарите на Парламента и присъстваха на част от заседателната сесия. Тази висока чест се оказва за първи път на млади български спортисти.

Веселин Живков спечели златен и сребърен медал в Бърно (съответно на 300 и 60 м), неговият брат-близнак Мартин получи сребро на 300 м, а Неда Ненова се класира четвърта на скок дължина.

Share Button