Мтел атлетика за младежи вече е в училищата

Ден на спринта по програмата на БФЛА и Мтел – атлетика за младежите се организира в столичното 42-о основно училище „Хаджи Димитър“ на 6 октомври.

Всички ученици в първи клас участваха в състезание на 50 метра в училищния двор. Над 150 деца от шест паралелки се надбягваха облечени с екипи-номера на Мтел, а за най-бързите при момчета и момичета бяха организирани и финали, които предизвикаха много емоции в съучениците на финалистите. Първите трима бяха наградени с ранички за шпайкове, а всички деца получиха грамоти за усилията си.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На заниманието присъстваха треньори от столични атлетически клубове и родители, които помогнаха в организацията на събитието. Много от децата изявиха желание да се запишат за тренировки по лека атлетика.

Програмата Мтел атлетика за младежи е насочена към популяризиране на олимпийски спорт номер едно сред децата и младежите в България.

На 3 октомври приключи веригата състезания за картотекирани в БФЛА млади таланти, която бе спечелена от Вивиан Кръстева (Рилски атлет – Самоков) и Александър Димитров (Дунав – Русе).

Share Button