Веригата „Мтел атлетика за младежи” с финал на националния стадион „Васил Левски”

Веригата от състезания за млади атлетически таланти, която се организира в цялата страна от БФЛА и най-големия български мобилен оператор  „Мтел атлетика за младежи“ ще направи големия си финал на 3 октомври (събота) на националния стадион  „Васил Левски“ в София.

На най-популярното спортно съоръжение у нас, на което са поставени не един рекорда, ще дойдат деца от цяла България. Стартът на финалното състезание е в 9:00 ч, а награждаването в 11:30 ч. Победителите в крайното класиране освен медали, грамоти и дуги подаръци ще получат и мобилни телефони от генералния спонсор на веригата Мтел. Преди последното състезание начело в трибоя при момичетата е Вивиан Кръстева („Рилски атлет“ – Самоков) със 760 т. При момчетата води Александър Димитров („Дунав“ – Русе) с 883 т.

Програмата „Мтел атлетика за младежи“ продължава по училищата в София и страната през октомври и ноември, като нейната цел е да се запалят нови деца за олимпийски спорт №1. От началото на годината досега през „Мтел атлетика за младежи“ са преминали 3200 деца от София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Русе, Горна Оряховица, Велико Търново, Мездра, Враца, Самоков, Шабла,  Харманли, Трявна, Габрово, Костинброд, Добрич, Правец, Луковит и др.

Вижте генералното класиране при момичетата преди финалния кръг

Вижте генералното класиране при момчетата преди финалния кръг

 

Share Button