Световни шампионки се завръщат на пистата за Олимпиадата в Рио

Две австралийски ветеранки в атлетиката обявиха официално, че ще гонят участие на Олимпийските игри в Рио де Жанейро догодина в щафетата на 4 по 400 метра. Това са Яна Питман и Тамсин Люис-Ману.

Двукратната световна шампионка на 400 метра с препятствия Питман все още не се е отказвала официално от атлетиката, но смени няколко спорта, след като не успя да участва на Игрите в Лондон заради контузия – тя премина през бокса и гребането, за да стигне до бобслея и участие на Зимната олимпиада в Сочи през 2014 г. Там тя стана първата австралийска спортистка в историята с участие на Зимни и Летни олимпийски игри. Тази пролет 32-годишната Питман роди момиченце и сега отново е готова за нови подвизи на пистата.
550_lewis_gallery__447x550,0
Люис-Ману, която е световна шампионка на 800 метра в зала от Валенсия 2008 и носителка на три златни медала от Игри на Британската общност с щафетата на Австралия на 4 по 400 м, също стана майка – през август миналата година, но сега е готова да се завърне във върхова форма за Рио, въпреки своите 37 години. От Австралийската атлетическа федерация вече обявиха, че ще финансират подготовката на двете състезателки за Олимпиадата.

sportal.bg

Share Button