Карамаринов: Балканската асоциация е пример за отлична работа

Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов бе преизбран и като ръководител на АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации) на 24 септември 2015 г. в сръбския град Вршац. Ето какво коментира Карамаринов след избора.

Горд съм, че преизбирането ми за президент на АБАФ стана с подкрепата на всички 15 държави участващи на конгреса. Още в началото на конгреса направих пълна ретроспекция на това какво е било преди да оглавя АБАФ през 2010-а и какво се е случило в последните 5 години. Прекъсвания в нашата дейност от както аз съм президент няма. Календарът ни за всяка година включва по 9 състезания, а също така правим и семинари за обучение на нашите кадри. Годината ни завършва с тържествена атлетическа Гала, на която определяме най-добрите атлети на Балканите. Радостен съм, че и президентът на Световната федерация Себастиан Коу, и на Европейската атлетика Свен Арне Хансен обявиха, че Балканската асоциация е пример за отлична работа”.

На снимката: Специален гост на конгреса бе лорд Себастиан Коу, който бе избран за президент на ИААФ на 19 август 2015 г. Това бе първата му официална визита след изборите в Пекин. Във Вршац бяха още Свен Арне Хансен, президент на Европейската атлетика и Сергей Бубка, първи вицепрезидент на ИААФ.

Share Button