Добромир Карамаринов бе преизбран за президент на АБАФ

Делегатите на конгреса на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) преизбраха единодушно за президент на асоциацията Добромир Карамаринов на 24 септември. Изборът беше по време на най-висшия форум на АБАФ, който се провежда в сръбския град Вршац и в който участват всички 15 страни членки на асоциацията.

Специален гост на конгреса е лорд Себастиан Коу, новоизбраният президент на ИААФ. Това е първата му официална визита след като бе избран на поста по време на конгреса в Пекин на 19 август. Във Вршац са още първия вицепрезидент на ИААФ Сергей Бубка и президента на Европейската атлетика Свен Арне  Хансен.

ABAF0924-3

Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов оглави АБАФ в края на 2010 г., когато организацията бе във финансов колапс. Оттогава АБАФ се развива като една от най-силните регионални атлетически асоциации в света, а хиляди атлети от Югоизточна Европа участват в проявите й. 

В Сърбия и атлетическата федерация на Израел бе приета за нов член на АБАФ, с което страните членки стават 16. 

На конгреса на АБАФ беше гласувано решение за преструктуриране на ръководството на организацията както следва: 

  • Конгрес – събира се веднъж годишно, присъстват по двама делегати от страна членка, всяка страна има по един глас
  • Съвет на Президентите – състои се от президентите на федерациите членки (или друг човек, изрично посочен от президента), събира се минимум два пъти годишно по време на Балканските първенства в зала и Балканските първенства за мъже и жени
  • Изпълнително бюро  се състои от президент (Добромир Карамаринов), двама вицепрезиденти (Фатих Чинтимар – президент на Турската федерация и Слободан Бранкович – генерален секретар на Сръбската федерация), един финансов и маркетингов директор (Йон Санду – президент на Румънската федерация) и генерален секретар (Галя Пухалева – БФЛА). Изпълнителното бюро се събира се минимум 4 пъти годишно.
  • Президент
  • Следващият конгрес на АБАФ ще бъде пре септември в столицата на Израел – Тел Авив.

ABAF0924-4

фото АБАФ

Share Button