Богат спортен календар на БФЛА през есента

Състезанията от календара на Българска федерация лека атлетика продължават през тази есен във всички дисциплини и възрастови групи.

Над 1000 атлети вече за дали заявка за участие в тези състезания.

Първият старт от есенната атлетическа програма е шосейния пробег в Карнобат на 19 септември (събота).

На 20 септември (неделя) са планувани турнирът по спортно ходене за всички възрастови групи в Поморие и четвъртия кръг на Мтел – атлетика за младежи в Стара Загора.

Два дни след това на 22 септември (вторник) най-добрите 11-13 годишни атлети картотекирани в БФЛА ще продължат надпреварата си в Правец с трибой от програмата Мтел – атлетика за младежи. На същия ден клуб „Шампион“ организира планинско бягане на Витоша от хотел Боерица до Черни връх.

Турнирът в зала за деца, юноши и девойки „Лекоатлетите на Добруджа“ ще се състои в зала „Добротица“ на 2 октомври (петък).

В събота (3 октомври) са планирани три атлетически събития – турнира по хвърляния „Дионисополис“ в Балчик, шосейния пробег „Варна“ в едноименния град с награден фонд над 4000 лв. и турнирът за деца, юноши и девойки „Децата на София“, който ще бъде и финален кръг от веригата „Мтел атлетика за младежи“.

Една от най-масовите атлетически прояви тази есен ще бъде маратона на София на 4 октомври, който е и национален шампионат по маратон за 2015 г.

25-ото издание на кроскънтри състезанието „Луковитски моми“ е насрочено за 17 октомври.

Повече информация за тези състезания може да намерите в интернет страницата на БФЛА: www.bfla.org

AP_7718-1024x683

Share Button