Ивет Лалова и Габриела Петрова бяха наградени за представянето си в Пекин

„Мтел“ награди Ивет Лалова-Колио и Габриела Петрова за отличното им представяне на световното в Пекин.

Двете атлетки и техните треньори получиха смарт („умни“) часовници от мобилния оператор.

„За втори път получавам награда от „Мтел“ – сигурно ми носи късмет“ – каза Габриела Петрова. След това скачачката сподели част от преживяванията си в Пекин. – „Много бях мотивирана преди финала. За минути медалът беше в ръцете ми. Затова тогава реагирах така емоционално.“ След време обаче атлетката осъзнава, че е много важно да не подценява успеха си.

_AP_8300

Аз пък печеля награда от „Мтел“ за първи път“ – сподели Ивет Лалова-Колио. Позитивна и усмихната, както винаги, спринтьорката разказа любопитна случка от Пекин. След полуфинала на 100м двете с Габи седели в зоната за допинг контрол. „Ако аз бях станала 4-та на финала, щях да се взривя от радост. Четвъртото място трябва само да те мотивира“ – успокоявала тя Габи.

Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов определи двете атлетки като герои и подчерта факта, че именно на най-важното състезание за годината са постигнали лични резултати.

Напомняме, че Ивет Лалова -Колио завърши 7-а в китайската столица на 200 м с 22.41 (22.32 на полуфинала – личен рекорд), а Габриела Петрова остана на крачка от бронза – четвърта с 14.66.

 

Share Button