Брюксел – черешката на атлетическата 2015 година

Габриела Петрова и Мирела Демирева ще участват във финала на „Диамантената лига“ в белгийската столица Брюксел на 11 септември.

Последният турнир от най-платената и престижна верига състезания в леката атлетика ще събере 48 медалисти от световното първенство в Пекин. В този звезден атлетически парад ще участват и две българки – четвъртата от Пекин на троен скок – Габриела Петрова и финалистката на скок височина Мирела Демирева.

Най-сериозният сблъсък на състезанието е между световната шампионка на 200 м – Дафне Схиперс (Хол) и първата на 400 м от Пекин – Алисън Филикс (САЩ). Холандката, която превзе територията на чернокожите спринтьорки и подобри един от най-старите европейски рекорди на 200 м с фантастичните 21.63, ще се изправи срещу олимпийската и трикратна световна шампионка на тази дистанция – Филикс.

Интересни ще бъдат и последните изяви за сезона на Джъстин Гатлин, Рено Лавийени, Сифан Хасан, Хабиба Гриби, Гейлън Ръп и други топ атлети.

От участие в Брюксел все пак се отказаха някои от най-големите звезди на атлетиката като Юсейн Болт и Гензебе Дибаба, които заявиха, че са преуморени в края на сезона.

Share Button