Мтел и БФЛА продължават сътрудничеството си

Най-големият телекомуникационен оператор в България и родната федерация по лека атлетика ще работят заедно и през 2016 г.

Това обявиха на съвместна пресконференция в хотел „Риу Правец Ризорт“ на 8 септември БФЛА и Мтел.

Пресконфренцията открихa Илияна Захариева директор „Корпоративни комуникации“ в Мтел и Добромир Карамаринов – президент на БФЛА. Захариева заяви, че Мтел поздравява БФЛА за успехите на международната сцена през 2015 г. и компанията ще подпомага БФЛА в развитието на атлетиката сред младите хора чрез програмата „Мтел атлетика за младежи“.

Карамаринов изказа благодарност на Мтел за подкрепата им за българската атлетика, елитните атлети и популяриззирането на олимпийски спорт номер в България чрез програмата „Мтел атлетика за младежи“.

В Правец от Мтел наградиха най-успешно представилите се български атлетки на световното първенство в Пекин, Китай –  Габриела Петрова и Ивет Лалова-Колио, както и техните треньори Атанас Атанасов и Роберто Бономи със специални „умни“ часовници Самсунг Джиър. Петрова се класира четвърта във финала на тройния скок в Пекин, а Лалова-Колио зае седмо място на 200 м в китайската столица.

Двете атлетки и треньорът Атанасов получиха лично наградите си, а часовника на Роберто Бономи прие Ивет Лалова-Колио. Петрова каза, че това е втората й награда от Мтел за тази година и това е знак, че фирмата й носи късмет. Лалова-Колио си пожела още награди и такиви поводи за в бъдеще.  

На пресконференцията присъства и президентът на Европейската атлетика Свен Арне Хансен, които е в Правец, за да участва в заседание на Изпълнителното бюро на Европейската атлетическа асоциация.

Хансен също поздрави Габриела Петрова и Ивет Лалова-Колио. Норвежецът, който ръководи Европейската атлетика от няколко месеца, благодари на Мтел за това, че подкрепят атлетиката и заключи, че стабилните спонсори като Мтел са нужни на атлетиката.

Снимка: Илиян Телкеджиев, lap.bg

Share Button