Добромир Карамаринов: Всички в Пекин говорят само за Габи

Президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов поздрави официално Габриела Петрова, която вчера (24 август) завоюва 4-о място във финала на тройния скок на световното първенство в Пекин след страхотно състезание.

Поздравление към Габриела и нейния треньор Атанас Атанасов за отличното управление на спортната форма на Габи през годината, коментира в Пекин президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. – В трите най-важни състезания – европейското в зала в Прага (сребърен медал), европейското отборно в Стара Загора (спечели и помогна на тима да влезе в първа лига) и световното в Пекин (четвърто място) тя беше способна на върхови постижения.

Габриела и преди имаше големи успехи, като еврошампионка за девойки до 23 години, пето място при жените на европейското в Цюрих при жените, но сега в Пекин само за едно състезание тя стана световна атлетическа звезда. Сигурен съм, че тя в момента не осъзнава колко е популярна по света. Няма спортен специалист, който да не оценява високо начина по който тя проведе финала на световното. Тя е млада, борбена, постоянна в резултатите си, а също така е и едно от лицата на световната атлетика. В момента в Пекин, когато стане дума за троен скок всички говорят само за Габи. Просто тя е актуалната звезда в дисциплината.

Сигурен съм, че всички успехи са пред нея. Тя е само на 23 години, има отличен треньор, има невероятна амбиция и всичко това ми дава право да мисля, че успехите пред нея тепърва предстоят„.

За състезанието на Габриела в Пекин прочетете тук 

Share Button