Силвия Дънекова: Започвам подготовка за олимпийските игри в Рио

Силвия Дънекова не се класира за финала на 3000 м стипълчейз на световното първенство в Пекин, но анализира състезанието в Пекин и сподели бъдещите си планове.

Часовата разлика с България в Пекин ме караше да спя в различни часове на деня, което разби режима ми, а от там дойде и отпадналост. – сподели националната рекордьорка. – Може би трябваше да направя лагер в Азия преди световното, но не можах да се организирам. Повечето състезатели тук се аклиматизират от две седмици.  Моята дисциплина е функционлана и тези неща много влияят на формата. Видяхте какво стана с Митко Ценов.

Пистата на „Мондо“ ми пасна, но не можах да бягам по-добре. Дори да бях подобрила националния рекорд и да се класирам за финала, нямаше да мога да се боря за предно класиране, защото съперничките ми са много силни. След световното ме чака кратка почивка и започвам подготовка за олимпийските игри в Рио. Планирам високопланински лагер и няколко месечна аклиматизация в Южна Америка, за да знам, че съм направила всичко необходимо, за да бъда във върхова спортна форма в Рио де Жанейро.

Това може би ще бъде и последното голямо състезание в кариерата ми, но нека не се заричам.“  

Share Button