Ценов: Не се чувствах добре

Митко Ценов завърши последен в първа квалификационна серия на 3000 м стипълчейз с разочароващото за него време – 9:02.72. Какво сподели Митко след второто му участие на световно първенство за мъже.

Не се чувствах добре в това състезание. Още преди бягането имах чувство, че няма да мога да се реализирам, а когато се чувствам така, никога не мога да бягам добре. Така бях на двете състезания през годината, които бяха провал за мен – турнири в Мароко и Белгия. 

Тръгнахме много бавно и мислех, че ще мога да финиширам със силен финален спринт, така както го правих на успешните ми състезания през тази година. На последния километър усетих, че не мога и вече гледах само да завърша бягането.

В последните дни преди световното направих супер тренировки в България. Бягах по 1000 м с препятствия по 2:45-2:50, а на гладкото бягане по 2:28. Нямам обяснение защо се чувствах толкова зле.“ 

По рано през годината Митко Ценов спечели европейското първенство за младежи  до 23 години на 3000 м стипълчейз и европейското отборно първенство на 1500 м и 3000 м стипълчейз. Три седмици преди световното направи и  дебют във веригата  „Диамантена лига“, където се класира пети и записа личен рекорд за годината 8:21.89.

Share Button