Световното първенство в Пекин вече поставя рекорди

Световното първенство в Пекин, Китай вече регистрира рекорди с някои удивителни цифри и статистики.

По предварителни заявки за 9-дневното състезание са обявени имената на 1936 атлети от 207 страни.

На последното среща на съвета на ИААФ бяха показани и впечатляващи данни по организацията на най-голямото спортно събитие в света за 2015 година.

От началото на август 300 работници от местния организационен комитет всекидневно работят на стадиона „Птичето гнездо“ в Пекин, който ще бъде главна арена на състезанията.

2800 доброволци ще се помагат за организацията на събитието в цял Пекин – от летището до хотелите, тренировъчните бази на отборите, в работата на медиите, транспорта и т. н. 

Един от спонсорите на Световното – ТОЙОТА е осигурила 202 автомобила, а китайската бутилища компания Зоума уотър – 1 116 000 бутилки минерална вода.

5300 комплекта пълна екипировка АДИДАС са получили различните подразделения на Местния организационен комитет – съдии, доброволци, работници и т. н. От АДИДАС са осигурили и 7500 чанти всички участници ангажирани със световното – отбори, съдии, доброволци, медии и т. н.

Рекламната кампания също „чупи“ рекорди.

7000 са видеоекраните, които са инсталирани в различни сгради в Пекин и рекламират състезанието

1000 флага и банери, и 21 огромни билбордове подсещат жителите на Пекин, че са домакини на най-мащабното спортно събитие в света за 2015 година.

Церемонията по откриването, която е на 22 август от 17:00 до 17:45 ще събере 1800 участника в грандиозен спектакъл.

113 телевизионни камери ще покажат всеки детайл от събитията на „Птичето гнездо“ и дисциплините, които са извън стадиона – маратона и спортното ходене. 

Правитеството на Пекин и околните градове се оптват да ограничат и замърсването на въздуха, което е типично за столицата. 

Два централи работещи с въглица са затворени, което е довело до намаляване на използването на въглища в 4.6 тона на година.

178 000 стари автомобила са спрени от движение, за да не замърсяват въздуха. 

Двигателите на 8800 автобуси работещи с дизел са били реминтирани, за да изпускат по-малко вредни газове. 

 

Share Button