Болт пропуска лагера на Ямайка, Бейли-Коул – контузен

Юсейн Болт ще пропусне тренировъчния лагер на Ямайка преди световното първенство в Пекин. Мениджърът на тима Лудлоу Уатс заяви, че олимпийския и световен шампион на 100, 200 и 4х100 м е единственият отсъстващ.

„Той премина някакъв вид  прегледи, докато се подготвяше по същото време. В последния момент бе взето решение той да пътува директно за Пекин и да не идва тук”, сподели Уатс пред агенция Ройтерс. Отборът на Ямайка провежда тренировъчен камп в Тотори (Япония).

Кемер Бейли-Коул, който тренира заедно с Болт в „Рейсърс Трек Клъб”, пък се отказа от участие на световното: „С горчив вкус трябва да обявя, че за мен сезона приключи. Няма да бягам в Пекин заради продължаващи проблеми с коленните сухожилия. Всичко започна на турнира в Лондон, където имах крампи и на двата крака. Вчера обаче по време на тренировка едното сухожилие се разкъса”. Неста Картър, който беше четвърти на първенството на Ямайка, ще замести Кемар в спринта на 100 м, а Рашийд Дуайър е привлечен като резерва за щафетата 4х100 м.

Share Button