Медената вода – вълшебство от векове

Чували ли сте за медена вода – прекрасно средство за разхлаждане в жегите, изчистване на организма и осигуряване на енергия?

Не, няма да я намерите в хипермаркета, не е продукт на известна фирма за производство на безалкохолни напитки. Затова е полезна и натурална.

Прекрасно лечебно и възстановително средство, което може да си направи всеки.

Как се приготвя? В чаша хладка вода се разтваря чаена лъжичка мед и … готово!

Така приготвената напитка е представлява 30% разтвор на мед и почти е идентична с кръвната плазма. Медът в непреварена вода изгражда клъстърни връзки, тоест я структурира. На практика медената вода се усвоява от организма веднага и изцяло и има силни лечебни свойства.

Най-добре е да изпиете чашата на гладно сутрин. Така тя почти моментално се усвоява от кръвта. Събуждащият ефект върху организма е по-силен от чаша кафе.

Какви са полезните й свойства? Нормализира се работата на храносмилателната система и дебелото черво. Втвърдените частици в стомаха и червата се разтварят. Започва цялостно очистване на организма на клетъчно ниво. Напитката има силни антибактериални и противовирусен ефект. Засилва се имунитетът, минават хроничните настинки и бронхити. Насъбраната в белите дробове слуз се изхвърля от организма. Засилва се обмяната на веществата и в по-далечна перспектива – изгарят се излишните килограми.

Ако тренирате сутрин на гладно, изпийте преди занятието една чаша медена вода – това е чудесен начин да си осигурите енергия и да не тренирате при ниско ниво на гликоген. Напитката е чудесен начин да заредите и възстановите организма си и през деня – преди и след тренировката по една чаша.

Но най-важното е, че това не е някоя нова приумица – хората са използвали медена вода от хилядолетия.

Не че съм толкова стар, но когато бях малък и играех по цял ден навън, ожаднявах и се прибирах за няколко минути вкъщи и тогава често ми приготвяха такава напитка. Енергията се възвръщаше за секунди! 

И накрая – за дамите и за всички, които държат на външния си вид. Медената вода е чудесно козметично средство. С нея се измива лицето сутрин и вечер и скоро кожата става мека, гладка и нежна.

И какво си мислите, че пия, докато в летния следобед енергично пиша тази статия, преди да обуя маратонките за поредния си крос? Точно така – медена вода!

medena_voda_1

 

Боян Ив. БОЙЧЕВ

Share Button