Толе-рън отново в София на 13 септември

Масовото шосейно бягане „Толе – рън“ се завръща в София на 13 септември. Първото уникалното състезание в България, което пропагандира толерантността между хората, се проведе през септември 2013 година.

През 2014 Толе-рън не се състоя, а второто издание на състезанието ще бъде на ново трасе в Южния парк в София. Любителите могат да се запишат на дистанции от 5, 10 и 21 км, както и на 2 км. По данни от организаторите вече над 200 души са заявили участие, като лимитът е 1000 бегачи.

Събитието се организира от СК „Бегач“ с партньорството на Българска федерация лека атлетика, Столична община, Министерство на младежта и спорта, Български червен кръст и посолството на Израел в България.

Сред основните спонсори са и партньорите на Българска федерация лека атлетика –  Еврохолд (Мазда), Куадранд Бевъриджс (Пепси и Гаторейд), както и веригата супермаркети Кауфланд.

През 2013 година трасето бе около Националния дворец на културата на същите дистанции, а Иван Попов (България) и Ана Суботич (Сърбия) оглавиха класирането при професионалистите.

Повече подробности за „Толе-рън“ 2015 може да намерите на интернет-сайта на състезанието www.tole-run.com 

 

Share Button