Валери Адамс пропуска световното, ще защитава олимпийската си титла в Рио

Най-добрата атлетка в света за 2015 година според ИААФ Валери Адамс обяви, че пропуска световното първенство в Пекин в края на този месец.

Новозеландката, която е действащата световна и олимпийска шампионка на гюле, претърпя операция на лакътя през зимата и имаше малко време за подготовка за летния сезон. Най-добрият резултат на Адамс през лятото на 2015 г. е едва 18.79. 

„Мислех дълго преди да взема това решение. Трудно ми е, но знам, че това е правилен ход в момента. – заяви на профила си в Инстаграм 30-годишната шампионка. –  Всички, които ме познават знаят, че много обичам да се състезавам особено в черния екип на Нова Зеландия. Беше много тежко завръщане, но съм радостна, че участвах през този сезон, защото това беше част от подготовката ми за олимпийските игри, които винаги са били основната ми цел.  Имам още доста да потренирам, за да възвърна предишната си форма след тази операция на рамото. Дясното ми коляно също се нуждае от терапия и щом се върна в Нова Зеландия веднага ще го подложа на лечение. Благодаря на всички, които ме подкрепиха и вярваха в мен през последните 10 месеца. Аз съм волева натура и ще се боря да защитя олимпийската си титла в Рио 2016″.

 

Share Button