Чукохвърлячка позира гола за ESPN

Аманда Бингсън, рекордьорката на САЩ в хвърлянето на чук, бе една от спортистките, които позираха голи за традиционното издание „Тяло” на списанието ESPN.

Аманда е на 25 години и е бивша гимнастичка. Тя е родом от Виктървил (Калифорния) и е завършила университета на Невада в Лас Вегас (UNLV) с диплома по спортна психология. От 2009-а се състезава в хвърлянето на чук и през 2013-а постави национален и континентален рекорд със 75.73 на първенството на САЩ в Де Мойн. После стана 10-а на световното в Москва. Тази година тя има само 70.94, но стана трета на американското първенство и намери място в отбора за Пекин.

gallery-1436203209-cover-amandabingson

„Ако искам да пратя чука далече, първо ще направя стойка на ръце. Това ме кара да се въодушевя. Обикновено нямаме публика на състезанията, така че трябва сам да се погрижиш за настроението”, споделя Бингсън пред списанието.

„Трябва да стегнеш с бинт пръстите и да се надяваш да не изхвърчат. Имаш цялата тази тежест, която виси на края на пръстите ти и при скоростта, с която се изпълнява хвърлянето, ръцете ти стават на нищо. Ходя на маникюрист и винаги се извинявам: „Знам, ръцете ми са отвратителни, но хвърлям неща. Съжалявам”. Имам много силна сърцевина. В тренировките правим много движения с усукване, защото в нашата дисциплина това правим най-вече – завъртане. Но нямам изявена коремна мускулатура, нито „перки”, правилната дума за мен е дебела”, казва Бингсън, която е висока 168 см и тежи 95 кг.

Share Button