Какво е да си Бланкеншип?

Електронното списание Spikes представя един от най-атрактивните американски атлети в бяганията на средни разстояния – Бен Бланкеншип. Дългокосият американец бяга на последен пост в смесената щафета (1200+400+800+1600) на САЩ на световното първенство по щафетни бягания в Насау, Бахамите в края на май, където янките постигнаха световен рекорд – 9:15.50.

Американската изгряваща звезда в бяганията на среди разстояния се откроява с доста интересна визия и характер, който не й отстъпва. 25-годишният Бланкеншип има лични рекорди на 1500 м – 3:35.28 в зала и 3:35.48 на открито.  Ето и някои съвети как да се превърнеш в Бланкеншип.

17701741-mmmain

Пусни си дълга коса
          В по-голямата част от гимназиалните си години Бен Бланкеншип е бил с дълга коса, докато един ден през втората си година не решава да се остриже до такава степен, че изглеждал почти плешив. За щастие косата му бързо израства отново и от тогава е в основата на характерния му външен вид.
„Мисля че съм леко различен от останалите“ – казва роденият в Стилуотър атлет. „Оставям косата ми да расте вече втора година“.

„И все пак, понякога когато е прекалено горещо ми се иска да я нямаше, но гледам да не й обръщам особено внимание. Например жените са с дълги коси, които не им оказват влияние.“

Ben-BlankenshipWEB

Пусни си и брада

Като добър приятел на бегача на средни дистанции Уил Лиър, дали въобще е изненада, че Бланкеншип също има дълга брада? Всъщност Бен твърди, че той е пуснал брадата си първи.

Имам я от по-дълго време. С Уил сме добри приятели. И двамата сме от Минесота и това вероятно има нещо общо.“

Според „Spikes“ брадата наистина може да има връзка с Минесота, защото Гарет Хийт, който поддържа брада през студените зимни месеци, също е от този щат. Златното правило на Бланкеншип е да я подстригва леко веднъж месечно, за да не заприличва на козя брада.

44aa1d8d-1a69-45c6-8e78-ec1360e550dc

Лентата за коса
За първи път лентата се появява при първото професионално състезание на Бланкеншип и от тогава е неразделна част от визията му.

Мисля че ми допада, превърна се в запазената ми имарка. Все пак с тази коса не е лошо да нося лента.“

Бен признава, че има цял куп ленти, понеже те бързо „губят еластичността си“. Любимата му лента е бялата, въпреки че не отдава голямо значение на цвета.

Това е просто лента, няма особено значение.“

Ben B US 1500 semis

Невидимото мастило

Бланкеншип има няколко татуса, които обаче обича да стоят скрити.
Той има лилия на лявото си рамо, минесота на бедрото си и колибри на ръката си, но най-голяма е черната мечка разположена на дясната страна на ребрата му.

Доста се замислих за този татус, все още не е довършен и ми представляваше сериозна болка да нося тениска по време на състезанията.Опитвам се да огранича татуировките си само до места, на които като се облека няма да се личат“.

2015 USA Outdoor Championships Eugene, Oregon     June 25-28, 2015 Photo: Victah Sailer@PhotoRun Victah1111@aol.com 631-291-3409

2015 USA Outdoor Championships
Eugene, Oregon June 25-28, 2015
Photo: Victah Sailer@PhotoRun
Victah1111@aol.com
631-291-3409

Името

Смятате ли наистина, че има по-готино име от това на Бен Бланкеншип?

Смята се че името произлиза от северна Англия: „Това си е моето име, харесва ми, има доста букви.

Премереното закъснение

Бланкеншип признава, че е леко небрежен и че има доста трудна ориентация във времето. Всъщност той закъсня с 10 минути за интервюто (но е прекалено готин, за да го споменем).
Никога не стигам навреме, винаги закъснявам.“ – признава си Бен.
Закъснява за състезание, закъснява за тренировка, понякога втората тренировка за деня му е чак в 8 вечерта.
„Просто се нося по течението.“ коментира Бланкеншип, което е поредната причина, поради която го харесваме.

Brandon+Johnson+Ben+Blankenship+IAAF+World+XbZDdfrPUDZl

Share Button