Исинбаева се върна в сектора за овчарски скок

2-кратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева се върна в сектора след майчинство. Рускинята е започнала отново да скача и планира да атакува олимпийския връх за трети път в Рио.

„Нещата се развиват по план и са много позитивни. Елена започна да скача преди две седмици. Много й липсваше овчарския скок. Трябваше дори да я спирам няколко пъти, за да не прибърза със завръщането. Сега сме на правилния път в подготовката си за Рио. Още нещо позитивно – ситуацията около нашия  спортен център се развива в благоприятна насока, дори финансово. Миналият месец беше изградена многофункционална гимнастическа зона на открито по мой дизайн”, заяви Евгений Трофимов, треньорът на Исинбаева.

Първото състезание за Елена се очаква да бъде през януари 2016-а във Волгоград – „Купата на Губернатора”. През май Исинбаева удължи договора си с руските въоръжени сили с 5 години. Тя е на 33 и през 2008-а бе възпроизведена в ранг капитан на руската армия. По договор Иси е атлетически треньор в ЦСКА (Москва). През юни миналата година Елена роди момиче Ева. 6 месеца по-късно се омъжи за своя приятел и баща на детето Никита Петинов (на 25 г), който е копиехвръляч с лично постижение 74.88 м.  

Share Button