Прогнозата на „Трек ънд Фийлд Нюз”: Габриела Петрова с бронз на световното

„Трек ънд Фийлд Нюз” е специализирано американско списание за атлетика и се определя като „Библията на спорта от 1948”. В него по традиция се правят прогнози за разпределението на медалите преди всяко голямо първенство.

Експертите на „Трек ънд Фийлд Нюз” са определили Габриела Петрова като бронзов медалист в тройния скок на първенството на планетата в Пекин, а пред нея са сложили само действащата световна шампионка Катерин Ибаргюен и световната и европейска в зала Екатерина Конева. Това е единственото отличие за България в прогнозата.

Има няколко много интересни „избора” – победителката на „Херкулес” Хабиба Гриби (Тунис) в стийпълчейза пред Вирджиния Ниамбура (Кен) и Хивот Аялев (Ет); Джен Сур (САЩ) в овчарския скок пред Николета Кириакопулу (Гър) и Фабиана Мурер (Бр); Теро Питкямяки (Фин) на копие пред действащия световен шампион Витезслав Весели (Чех) и №1 в ранглистата за годината Джулиъс Йего (Кен).

В спринта при мъжете е прогнозиран дубъл на Джъстин Гатлин (САЩ), а Юсейн Болт изобщо не фигурира между медалистите, тъй като неговата момента форма е „абсолютна енигма”. На 100 м Гатлин е пред Асафа Пауъл (Ям) и Тайсън Гей (САЩ), а на 200 м пред Никъл Ашмийд (Ям) и Зарнъл Хюз (Вбр). Изненадващият №1 в ранглистата на 800 м Амел Тука (Босна и Херцеговина) е определен като сребърен медалист между Ниджел Амос (Бот) и Дейвид Рудиша (Кен).

В очакваните дуели в секторните дисциплини е дадено предимство на Мутаз Есса Баршим (Кат) пред Богдан Бондаренко (Укр) в скока на височина, на Педро Пабло Пичардо (Куба) пред Крисчън Тейлър (САЩ) в тройния скок, на Давид Щорл (Гер) пред Джо Ковач (САЩ) на гюле и на Павел Файдек (Пол) пред Кристиан Парш (Унг) на чук.

Share Button