Турнирът в Люцерн – пряко по Евроспорт от 20:30

Турнирът в Люцерн ще може да проследите в пряко предаване по Евроспорт от 22:30 до 23:00 ч. Традиционно в състезанието има силни резултати в спринтовете и бяганията с препятствия. Тази година на 100 м ще бягат всички най-добри ямайци с изключение на Юсейн Болт.

Бившият световен рекордьор Асафа Пауъл ще има за съперник световния шампион от Дегу-2011 Йохан Блейк, който не успя да попадне в отбора на Ямайка за първенството на планетата в Пекин. Най-новият член на „Клуб под 10 секунди” Андрю Фишър също е в стартовия лист, както и Неста Картър и Кемар Бейли-Коул. Честта на САЩ ще защитават Диондре Батсън и Клейтън Вон.

На 200 м ще участват трима от най-бързите осем за сезона – Дедрик Дюкс, Амийр Уеб (САЩ) и Анасо Джободуана (РЮА). Новият шампион на Ямайка и колежански първенец на САЩ Омар Маклауд е фаворит на 110 м с пр., но сред конкурентите му са бившият световен шампион Джейсън Ричардсън и Рони Аш (САЩ). Първите двама в световната ранглиста на мятането на диск за 2015-а също ще бъдат в Люцерн – Джейсън Морган (Ям) и Кристоф Хартинг (Гер).

При жените най-сериозната компания е събрана на 100 м с пр. – 9 от първите 16 в ранглистата за годината, включително лидерката Шарика Нелвис, световната шампионка Бриана Ролинс, Лоло Джоунс, Куин Харисън и новата европейска шампионка до 23 години Наоми Цберен.  

Share Button