Излезе брой 99 на списание „Атлетика“

Скачачът Георги Цонов е на корицата на новия брой на единственото българско издание за лека атлетика.

Основната тема в списанието е посветена на петима от най-переспективните млади български атлети – Георги Цонов (троен скок), Митко Ценов (3000 м стипълчейз), Денис Димитров (100 м), Тихомир Иванов (скок височина) и Милица Мирчева (бягания на средни и дълги разстояния). 

Петимата са кандидати за медали на европейското първенство до 23 години в Талин от 9 до 12 юли и вече са били на корицата на списание „Атлетика“. Четирима от тази великолепна петорка –  Цонов, Димитров, Ценов и Мирчева спечелиха победи за националния отбор на европейското отборно първенство – втора лига в Стара Загора и имаха съществен принос тимът ни да се изкачи в по-горната група. 

Друг акцент в този брой е избирането на българина Добромир Карамаринов за първи вицепрезидент на Европейската атлетическа асоциация. Карамаринов, който е начeло на БФЛА и АБАФ, даде специално интервю за списание „Атлетика“. Екипът на списанието е събрал информация и за новия президент на ЕА – норвежеца Свен Арне Хансен.

В „Атлетика“ 99 ще намерите селекция от най-важните състезания в страната и чужбина през април и май, както и обзори на първите турнири от „Диамантената лига“ и световното първенство за щафети в Насау.

Отразени са последните прояви в България на програмата на ИААФ „Детска атлетика“, както и новосъздадената програмата на Мтел и БФЛА – „Мтел – атлетика за младежи“. 

Едно от най-масовите спортни събития през пролетта бе Плевенския маратон, по време на който се проведе и националния шампионат по полумаратон. За това състезание са отделени 3 страници.

Най-сериозните резултати в световната атлетика през тази пролет записа кубинецът Пабло Педро Пичардо на троен скок. Той премина границата от 18 метра 2 пъти и заслужи плакат в списанието.

„Атлетика“ 99 излиза в навечерието на националния шампионат за юноши и девойки старша възраст на стадиона на НСА в София на 24-25 юни, където ще може да намерите списанието.

 

Share Button