Добромир Карамаринов: Българските атлети дадоха най-доброто от себе си

Българските атлети подариха едно чудесно преживяване на старозагорската публика, която бе дошла на стадиона и на всички любители на леката атлетика в цялата страна, коментира президентът на БФЛА и председател на организационния комитет на Европейското отборно първенство в Стара Загора Добромир Карамаринов.

Много отдавна не бях виждал целия български отбор да се състезава с такова желание и мобилизация. Наистина те надминаха себе си. На всички беше ясно, че за да се класираме на едно от първите две места даващо право за промоция в първа лига и при тази равностойна конкуренция, всеки български атлет трябваше в тези два дни да даде най-доброто от себе си. В последния ден битката за второто място бе много ожесточена и България, Унгария и Сърбия постоянно си меняха местата. Все пак българският отбор показа пределна мобилизация и освен очакваните победи от лидерите в отбора, като Ивет Лалова, Денис Димитров, Милица Мирчева, Митко Ценов, Георги Цонов и Мирела Демирева, видяхме едно стабилно участие и от останалите състезатели. Поздравления и за Радослава Мавродиева за силното участие и покрития норматив за олимпиадата в Рио.

Имаше отборен дух, взаимопомощ от тези които не участваха в момента, но даваха рамо на колегиге си и безрезервна подкрепа от чудесната публика. Без тази мотивация и целеустременост нямаше да постигнем този резултат. И аз съм безкрайно щастлив, че го видях в това състезание, а също така го видяха и всички любители на атлетиката в цяла България.

Радващо е че и като цяло българската атлетика показа ниво в това състезание, защото в отборните шампионати, където има много дисциплини се показва нивото на нашия спорт. Именно това трябва най-много да ни удовлетворява.

В допълнение на всичко това не трябва да пропускаме невероятната публика и отличната организация, която първенството получи от Европейската атлетика. С идването в Стара Загора на вицепрезидентите на световната атлетика Сергей Бубка и Себастиан Коу и Международната асоциация на атлетическте федерации (ИААФ) даде своята висока оценка. Тези двама титани на световната лека атлетика никога няма да отидат на едно състезание на което се очакват слабости. Присъствието им в Стара Загора, при положение, че по същото време се провеждаше и Суперлигата и останалите лиги бе огромен комплимент за българската атлетика и за страната ни като цяло“. 

AP_99275587ec6c2e298.jpg

Share Button