Перкович и Нети с победи на „Диамантената лига“

Кристабел Нети (Канада) спечели първата си победа на „Диамантена лига“ в скока на дължина, а Сандра Перкович (Хърватия) завоюва поредния си диамантен триумф в комерсиалната верига на турнира „Адидас – Гран при“ в Ню Йорк.

Канадката Нети подобри рекорда на турнира в скока на дължина с опит от 6.92 (-1.3). Тиана Бартолета (САЩ), която води в „диамантеното“ класиране, постигна 6.89, а Шара Проктър (Великобритания) 6.72, за да станат подгласнички на победителката.

Сандра Перкович отново беше победителка с огрмна преднина в мятането на диск. Хърватката поведе още с първия си опит от 68.44. Втората в тази дициплина – Ями Перез (Куба) остана на повече от два метра за Перкович с 65.86, а третата Мелина Роберт-Мишон (Франция) на цели пет метра с 62.77.

На овчарски скок Фабиана Мурер (Бразилия) и Николета Кириакополу (Гърция) оглавиха класирането с отличните 4.80 м. Мурер зае първото място, тъй като имаше по-малко  неуспешни опити в състезанието. Това е и изравнен рекорд на Гърция.

Американската звезда в тази дисциплина олимпийската шампионка Дженифър Сур стана трета с 4.54. 

Хитът на тройния скок за тзои сезон – Педро Пичардо (Куба) нямаше достойни опоненти в сектора на стадион „Кен“ на остров Рандъл в Ню Йорк. Кубинецът направи два опита 17.54 и 17.56 и се отказа от останалите. Втори е Уил Клей (САЩ) 16.96 и Омар Крадок (САЩ) 16.55.

Share Button